На шести август православната църква отбелязва Преображение Господне. На

...
 
 
    На шести август православната църква отбелязва Преображение Господне. На
Коментари Харесай

ПРЕОБРАЖЕНИЕ ГОСПОДНЕ Е! ДА СЕ ПРЕОБРАЗИМ И НИЕ!

 

 

    На шести август православната черква отбелязва Преображение Господне. На този ден Христос се преобразява пред апостолите. Те виждат Божия наследник и затвърдяват вярата си. В този ден стартира ново начало и за хората. Времето се трансформира. В душата на всеки християнин се усилва вярата в нашия Бог.

    Как се преобразяваме ние? Можем ли да го сторим? Всеки ден би трябвало да е новото начало, което да ни кара да бъдем по-добри, по-милостиви и по-вярващи. Не единствено положителни, а и състрадателни, да даваме помощта си на по-слабия, по-бедния.

    Какво е за нас вярата? Само четене на Библията, не стига, би трябвало да се отречем от прегрешението. Да бъдем откровени и да се молим да сме здрави, само че и да БЛАГОДАРИМ! Нашата религия се изпитва в сложни моменти, тя укрепва от многото тествания. Трябва да пазим сърцето си чисто. Да не желаеме повече от колкото можем да приемем и да получим.

    Нашият Господ ни подарява с доста богатства, дава ни всичко, което желаяме с молитва. Какво даваме ние? Много от хората не са склонни да вършат положително, в случай че нямат изгода. Това не ги прави положителни. Това е двуличие.

    Нека бъдем вярващи и в сложни дни, когато всичко край нас се разрушава. Да имаме религия, колкото „ синапено зърно “, това е задоволително, с цел да реализираме мечтаната цел. Всичко е съгласно вярата ни. Колко малко се желае от нас, да обичаме, да не се нараняваме, да не се възгордяваме и самозабравяме.

    Силата на вярата в днешни дни, както и в предходни, прави чудеса. Трябва да се молим откровено и да имаме вяра, че ще ни се даде. Не бива в миг на загуба, болест или друга тъга, да губим вярата си. Напротив би трябвало да я усилваме, по този начин „ което ни не убива, ни прави по-силни “. Любовта посред ни, прави по-лесен живота ни. Не би трябвало да ненавиждаме и да си връщаме за всяко направено ни зло. Бог вижда нашите беди и единствено Той може да ни съди за делата ни.

    В днешния ден да се помолим за по-добри дни на благополучие и мир. Преобразете себе си, дайте късмет на другите хора, които ви обичат да бъдат с вас, без да търсите полза. Простете и ще ви бъде простено! Не забравяйте, че с изключение на молитва, би трябвало и мощна воля да се надигнем пред нещастията, които ни съпътстват. Бъдете признателни за всичко, което имате и ще имате. Преображение Господне е! Нека всяка молитва да бъде чута, да се осъществен желанията ни. Преобразете вашите сърца и души към положително. Доброто и обичта посред ни ще избави света.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР